dilluns, 16 de maig del 2011

La petita i entranyable Aina. Pròleg.

Ja fa uns quants anys, concretament quatre, vaig començar a escriure i dibuixar un petit relat sobre una noia, l'Aina i la seva dura i complicada història. He de concretar el context històric, per dir-ho d'alguna manera de fa quatre anys. Crec recordar que cap a l'any 2006, va sorgir arreu d'Espanya, un fenòmen que, lamentablement, cada cop va més en augment, conegut com a de bulling, que per entendre'ns és assetjament escolar. Senzillament consisteix en el maltractament tant física, com psiquicament, dels propis alumnes cap a d'altres dins de l'àmbit escolar, i també fora d'ell, fets que han deixat profundes seqüèles a les victimes, com greus crisis d'ansietat, o en algunes ocasions a arribar a l'extrem del suïcidi.


La història que pretenc relatar durant les properes entrades en aquest blog és una mica el resum, o les actituds que prenen uns i altres dins d'aquesta espècie de joc, dins d'aquesta espècie de relació entre la víctima i els agresors. Aquesta història és totalment fictícia, però correspon, molts cops, al que solen passar les persones que han de viure dia a dia aquets lamentables fets. Aquesta petita història anirà ambientada amb fotografíes de tots els llocs per on transcurreix la història. Avui només la presento, a ella a l'Aina, la veritable protagonista d'aquesta història de patiment, de superació i de dolor. Al igual que ella moltes persones pateixen constantment, i crec que és just fer memòria de totes elles. Així doncs, no m'allargo més, amb tots vosaltres, la petita i entranyable Aina.

Aina Rives Azpeitia. Nascuda el 27 d'abril de 1993 a Pasaia, Guipúscoa.
De pare català i de mare basca, Aina va néixer a casa de la seva àvia materna, a la petita població de Pasaia. Va viure sempre amb els seus pares a Sant Sebastia, i baixava cada estiu a Catalunya, al nostre poble, Viladecans, d'on era originari son pare. L'any 2002, en un tràgic accident de cotxe, a les afores de Sant Sebastià, van morir els seus pares. Ella va sobreviure. Desde llavors viu amb la seva àvia materna a Pasaia. L'Aina és una noia simpàtica i molt activa: juga a pilota basca a Donosti, és fan incondicional de l'equip de futbol de la ciutat, li encanta llegir i escriure, i té facilitat per a les llengües i l'estudi en general. Amiga de les seves amigues, i també de les que no ho són tant, li agrada que la gent se senti bé, no soporta les mentides ni les falsedats i sempre intenta treure un somriure a tothom. Actituds prou envejables, sobretot si no ets tant bona persona. Actituds envejables que fan perdre el cap a d'altres que no s'accepten a sí mateixes, i han de fer el mal per creure's algú. L'Aina, per desgràcia, va ser víctima de la seva increïble bondat.

2 comentaris:

  1. I like it very much. :)
    Bonica historia que vull seguir llegint! M'encanta, el com ho relates, el com ho dius, se't veu implicat en el tema i això fa més emocionant el llegir-ho.
    Como recompensa usted recibirá una carita sonriente de laia! Toma premio :)

    ResponElimina
  2. la Laia té raó, mola com ho expliques.
    volem un altre capítol!
    ;)

    ResponElimina