dimarts, 26 d’abril del 2011

Projecte pictòric: Sentiment (2)

Amb el sentiment de nostàlgia de la passada Setmana Santa a la La Ruca, i amb el record d'aquells fantàstics dies encara presents, és hora de tornar de nou a la feina. De tocar de peus a terra, i centrar-se en la part important del curs. A partir d'ara, i fins a juny serà un no parar, tranquils, hi han dates més que senyalades per fer una quedada Rucaire (Festes de L'Hospitalet, Festes de Sagrada Família o Festes de Badalona), però com he dit, de moment l'important és el curs.

 Dit això, passo a presentar el segon cuadre de la sèrie "Sentiment", que constarà d'un total de quatre teles, una per a cada época o estació de l'any, i que reflexa tots els estats d'ànim, sensacions i inquietuts en traçades de pintura fines i subtils, en gotejos i esquitxades salvatjes i violentes, on el paper de la natura, com en l'anterior tela, juga un paper importantíssim a l'hora de descriure relleus i espais. Com podreu deduïr, aquesta tela representa l'época de l'hivern, caracteritzada per aquest dur contrast entre blanc i negre, una dualitat pròpia de sensacions fredes, gèlides o inertes, acompanyades de suaus matiços en colors marrons i ocres, perquè no tot a l'hivern són colors blanc nevats. També hi trobem tons de tardor.



Com en l'anterior treball de la sèrie, aquesta tela ha estat realitzada mitjançant la tècnica del dripping, tècnica en que la pintura es deixa fluir de manera totalment aleatòria i espontània sobre la tela, i és ella mateixa la que crea espais, fils, connexions. Els materials utilitzats també són diferents al que normalment entenem com a "pintar", com en l'anterior, s'ha utilitzat diferents tipus de pintures, des de l'acrílica fins a l'esmalt industrial, coles, berniços i fins i tot guix. La natura cobra especial importància aquí, ja que a l'hivern, queda totalment sotmesa, no hi ha brot de vida, queda com atrapada, i no pot sortir. Aquest fet es fa més remarcable donada la quantitat d'elements naturals que hi trobem a la tela (fulles, branques i tijes) i que donen a la tela un sentit i una composició agradables a la vista i als sentits. Un cop passat l'hivern, aquestes plantes, empresonades durant uns mesos, floriran a la primavera, amb energia, vitalitat, alegría i sentiment d'esperança.


Sentiment: Hivern. Tècnica mixta sobre tela. 116x89 cm. 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada